utorak, 12. travnja 2011.

Razlozi sve većeg uključivanja žena u menadžment.....

Neki od razloga sve većeg uključivanja žena u svjetski menadžment su manja diskriminacija u društvu, upravljanje različitostima, važnost ženskog stila menadžmenta za poslovanje suvremenih organizacija, sve veći broj, stručnost i organiziranost žena te povezanost između udjela žena u menadžmentu i uspješnosti organizacije.
Suvremeno društvo i organizacije su sve osjetljivije na spolnu, dobnu te kulturološku diskriminaciju u radu. Također razvijaju se brojni programi za unapređenje položaja žena odnosno uklanjanje prepreka njihovom zapošljavanju i napredovanju.
Različitosti su izvor snage, konkurentske sposobnosti i poslovne uspješnosti organizacije. Različitosti nisu problem, kako se dugo smatralo, nego bogatstvo organizacije i društva. 
Sve se više ističe superiornost ženskog stila vodstva, koji je primjereniji novim poslovnim uvjetima i ulozi menadžera u suvremenom poslovanju, a kojega karakterizira usmjerenost na razvoj i korištenje ljudskih potencijala kao najvažnijeg resursa organizacije.

Položaj žene na najodgovornijim mjestima u društvu ima mnogo više prednosti nego nedostataka. Žena koja je uspjela iza sebe ima zasigurno mnogo rada i profesionalnog usavršavanja, a povrh svega upornosti, jer ukoliko se žele dokazati u svom poslu, žene moraju raditi dvostruko više od svojih muških kolega te stalno nadmašivati očekivanja okoline.

Nema komentara:

Objavi komentar